PROF. DR. BAYRAM ALTAN GENÇ GİRİŞİMCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Bir grup genç girişimci, İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği Genel Başkanı ve Başbakan Eski Danışmanı Prof. Dr. Bayram ALTAN’ı ziyaret etti.

Genç girişimcilerin, sessizliği ve doğal güzelliği ile meşhur İstanbulun en nezih mekanlarından birinde yemekli bir sohbet toplantısına davet ettikleri Prof. Dr. Bayram ALTAN’ı gül demetleri ve büyük bir saygı ile karşıladılar.

Tanışma ve ikram faslından sonra başlayan sohbet toplantısında genç girişimciler; istikballerini aydınlatacak, çalışmalarında kendilerine rehberlik edecek bazı konularda Prof. Dr. ALTAN’a sorular sordular, deneyimlerini ve başarılarının sırlarını dinlediler…

ALTAN, “hayatta başarılı olmanın bazı kuralları vardır. O kurallara uyduğunuz müddetçe başarılı olursunuz.  Bunlardan ilki ve en önemlisi “DOĞRULUK “tur.  Doğruluk, her konuda ve hayatın her safhasında gerekli olan “ALTIN KURALLAR” dan biridir.  Doğruluk, İslami inançla bütünleşince kaşıkçı elmasından daha kıymetli bir değer kazanır. Yılan gibi kıvrılan, bukalemun gibi renk değiştiren, çıkarları uğruna yalakalık yapan ve iki büklüm olan düşük karakterli insanlardan asla hayır gelmez. İkinci kural “CESARET”, üçüncü kural “ İSTİKRAR”, dördüncü kural “OBJEKTİF DÜŞÜNME”, beşinci kural “PLANLI HAREKET ETME”, altıncı kural “ KAR VE ZARAR BLANÇOSUNU İYİ HESAPLAMA”, yedinci kural  “YENİLİKÇİ OLMA”, sekizinci kural “ÇOK İYİ ARAŞTIRMA”, dokuzuncu kural “KONUYA TAM VAKIF OLMA”,  onuncu kural “İSTİŞARE ETME”, onbirinci kural, “EKİP HALİNDE ÇALIŞMA”,  onikinci kural “OLAYLAR KARŞISINDA METANETİ KAYBETMEME”,  onüçüncü kural “ herşeye rağmen “DİK DURMA”,  ondördüncü kural “MADDİ HIRSA KAPILMAMA”,  onbeşinci kural “ŞÖHRET DELİSİ OLMAMA”, onaltıncı kural  “SABIRLI OLMA”,  onyedinci kural “ KAZANCI YATIRIMA DÖNÜŞTÜRME”  onsekizinci kural “ TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETME”, Ondokuzuncu kural “ DÜNYAYA AÇILMA”,  yirminci  kural “DÜNYA HAYATINDA BİR EMANETÇİ OLDUĞUNU UNUTMAMA”, yirmibirinci  kural “EBEDİ HAYATINI AYDINLATACAK  YATIRIMLAR YAPMA” dır. Bu kuralları çoğaltmak, yüzlercesini sıralamak mümkündür.  Tespit ettiğim ana prensipler bunlardır. Bunları kendisine şiar edinenlerin hayatta başarılara imza atmamaları mümkün değildir.

Vaktiyle birlikte çalışmaktan onur duyduğu dünya görüşleri çok geniş olan, Türkiyemizin kalkınması ve milletimizin refah düzeyinin üst seviyelere çıkması için bütün engellemelere rağmen gece gündüz çalışan, bu uğurda kefenini giyerek yola çıkan bazı Başbakanlarımızın özelliklerini anlattı.

Eskki Başbakanlarımızdan merhum Turgut ÖZAL’dan “BÜYÜK DÜŞÜNMEYİ”, “YENİLİKLERE AÇIK OLMAYI”, “TEKNOLOJİK GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP ETMEYİ” ve ülke sınırlarını aşarak “DÜNYAYA AÇILMAYI” öğrendim.

Yine eski Başbakanlarımızdan merhum Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’dan; herhangi bir konuda fikir beyan etmeden önce o konu hakkında “İYİ BİR ARAŞTIRMA YAPMAYI”, “KONUYA TAM OLARAK VAKIF OLMAYI”, “PLANLI ÇALIŞMAYI” ve “ÖNEMLİ KONULARDA İSTİŞARE ETMEYİ” öğrendim.

Şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendi’den; “enaniyet duygusundan sıyrılarak “EKİP HALİNDE ÇALIŞMAYI”, olaylar karşısında “METANETİNİ KORUMAYI” ve her şeye rağmen “DİK DURMAYI” öğrendim.

Prof. Dr. Bayram ALTAN, inançlı, ahlaklı, heyecanlı, kültürlü ve dinamik genç girişimcileri, kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu “İslam Ülkeleri Akademisyenler Vakfı” bünyesindeki “EKONOMİ MECLİSİ” ne katılmaya davet etti.

Yaklaşık 3 saat süren sohbet toplantısı bir hatıra fotografı çekimi ile sona erdi.

Previous PROF. DR. BAYRAM ALTAN REHBERLİĞİNDEKİ SURİYELİ MÜLTECİLER İSTANBUL VALİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Leave Your Comment