PROF. DR. BAYRAM ALTAN 57 ÜLKEYİ İLGİLENDİREN YENİ BİR BİRLİK KURDU

Başbakan Eski Danışmanlarından Prof. Dr. Bayram ALTAN; ülkesini ve milletini seven, konusunda başarılı, toplumda büyük itibar gören seçkin ve saygın bazı akademisyen dostları ile birlikte   kısa adı “İSAB” olan “İSLAM ÜLKELERİ AKADEMİSYENLER BİRLİĞİ” kurdu.

3335 sayılı “Uluslararası Teşekküllerin Kurulması Hakkındaki Kanun” a istinaden kurulan bu yeni Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşu, 57 İslam Ülkesini yakından ilgilendiriyor.

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği Genel Başkanı ALTAN, şunları söyledi:

Gelişme, kalkınma ve yükselme kuşkusuz uzun bir yoldur.  Bu yol, bazı zorluklar ve engellerle doludur.

Zorluklara katlanarak uzun yolu kısaltmanın ve engelleri aşmanın çarelerinden biri de hiç şüphesiz birlik, beraberlik, uhuvve ve dayanışmadır.  Günümüzde bütün gelişmiş toplumların yapısında; derneklerin, vakıfların, ulusal ve uluslar arası birliklerin izi ve etkisi vardır.

Biz de bu düşünceler doğrultusunda Üniversite Öğretim Üyesi bazı dostlarımızla zaman zaman bir araya geldik ve bu konuda fikir teatisinde bulunduk.  Bazı akademisyenlerin; çok güzel hizmetleri yanında bazen karşılaştıkları mesleki problemleri dile getirdiklerini; bazen de büyük emek vererek hazırladıkları projeleri uygulamaya koyma fırsatı bulamadıklarını konuştuk. Projelerin içeriğini gördüktrn ve proje mimarını dinledikten sonra kendilerini tebrik etmek gerektiğini anlattık.  Bu ve benzeri bilgiler, İslam Ülkelerindeki Akademisyeri tek çatı altında bir araya getirme fikrini oluşturdu.

Prof. Dr. Bayram ALTAN, birlik kuruluşu ile ilgili açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği’ni, 57 İslam Ülkesi’ndeki Akademisyenler arasında iletişim kurmak; birlik, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak ve İslam Ülkelerinde adalet, barış ve huzur ortamının sağlanmasına katkıda bulunmak için kurduk.

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği’ni; teknoloji, eğitim, kültür, sağlık, sosyal ve temel İslam Bilimleri alanında müşterek çalışmalar yapmak, projeler geliştirmek ve uygulamak; İslam Ülkelerindeki gelişmeleri yakından takip etmek ve tespit edilen problemlerin çözümüne katkıda bulunmak için kurduk.

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliğini; ilgili kanun ve tasarıları memleket realiteleri açısından inceleyip bu konuda aydınlatıcı yayınlar yapmak; İslam Ülkelerinde yayınlanan Akademik özellikteki belge, bilgi, basılı ve süreli yayınları bir araya getirerek “İhtisas Kütüphaneleri, Belge Arşivleri ve Bilgi Bankaları” ihdas etmek için kurduk.

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliğini; İslam Ülkelerinin ortak kültür değerlerinin tanıtılmasına yönelik faaliyetlerde bulunmak ve ilgi alanımıza giren konularda bilimsel araştırmalar yapmak; açık oturumlar, seminerler, paneller, konferanslar ve sempozyumlar düzenlemek için kurduk.

Bu arada, İSLAM Ülkeleri Akademisyenler Birliğimizin kuruluşu ile ilgili olarak bazı Bakanlarımızın,  Milletvekillerimizin,  Belediye  Başkanlarımızın,  Bürokratlarımızın ve  ünlü  İş adamlarımızın  yakın ilgileri ve bu önemli teşebbüsümüzden dolayı bizi  kutlamaları;  pozitif enerjimizi ve gayretimizi zirve noktasına taşıdı.

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliğimizde bulunan birimleri bir “ORGANİZASYON ŞEMASI” ile belirledik. Buna  göre Birliğimizde sırasıyla; Genel Kurul, Konsey, Denetleme Kurulu, Genel Sekreter, Onur Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu, Bilim ve Teknoloji Kurulu, Yüksek  İhtisas Komisyonları ( Bilim ve Teknoloji, Eğitim ve Kültür, İnsan Hak ve Hürriyetleri, Temel   İslami Bilimler, Sosyal- İnsani İlişkiler ve Dayanışma, AR-GE, İdari ve Mali İşler, Kadın – Aile ve Gençlik Komisyonları),  Müşavirlikler ( Dış İlişkiler, Hukuk, Basın ve Mali Müşavirlikler), İdari  Bürolar ( Protokol Hizmetleri, Sekreterya-Ofis Hizmetleri, Personel Hizmetleri, Sicil, Arşiv ve Dokümantasyon Hizmetleri, Yurtiçi ve Yurtdışı Organizasyon Hizmetleri, Reklam ve Tanıtım Hizmetleri, Birlik Organları arası Koordinasyon Hizmetleri, Bilişim Hizmetleri, On-Line  Bilgi Bankası, Medya Takip Merkezi, Sesli, Süreli ve Basılı Yayınlar Merkezi, Kriz Yönetim Merkezi, Lisan Çeviri ve yayın Hizmetleri ve Kütüphane) bulunmaktadır.

En yakın zamanda yurtiçinde ve yurtdışında (57 İslam Ülkesinde) şube ve temsilcilikler açmak suretiyle uluslararası düzeyde çalışmalarımıza başlayacağız inşaallah.

Previous PROF. DR. BAYRAM ALTAN ULUSLARARASI KONFERANSTA AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI

Leave Your Comment